GazOnline

GazOnline - preturi la carburanti in Romania
Informatii utile pentru soferi - Noua taxa prima inmatriculare
Harta rutiera interactiva a Romaniei

Prima pagina Cautare statie Inscriere Top membri Contact Termeni si conditii Intrebari frecvente
  www.gazonline.ro          
bullet INREGISTRARE
Pseudonim
Parola
Am uitat parola
Utilizator nou
bullet BUN VENIT
NOILOR UTILIZATORI
Baldy1980 , Aikido, laszlo
Momentan pe site :
254 vizitatori
bullet CAUTARE GOOGLE


Calcul taxa prima inmatriculare incepand cu 01.01.2007

Incepand cu 1 ianuarie 2007, noul Cod Fiscal a introdus taxa pentru prima inmatriculare, aplicabila atat masinilor noi, cat si celor second-hand.
Aplicata de stat ca o masura antipoluare, taxa pentru prima inmatriculare, numita si taxa de mediu, sau taxa ecologica, este in realitate o masura care urmareste avantajarea producatorilor autohtoni de automobile, precum si a importatorilor de masini noi.
Guvernul Romaniei a initiat pe 25 Aprilie 2007, un proiect prin care modifica taxa de prima inmatriculare auto. Potrivit Ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, taxa va avea un cuantum cu mult mai scazut.

Ultima ora:
Comisia Europeana a respins noul algoritm de calcul propus de autoritatile romane. Raspunsul Comisiei contine observatii suplimentare asupra formulei de calcul astfel incat este de asteptat ca in cel mai scurt timp MEF sa faca declaratii oficiale in acest sens.
Vezi intreaga stire.

Pana la modificarea concreta a algoritmului, GazOnline va pune la dispozitie modalitatea actuala de calcul a acestei taxe:
Tip vehicul :
Capacitatea cilindrica* : cmc
Norma de poluare* :
Varsta autoturismului* :
Curs valutar : 3.5334 **
In functie de norma de poluare a autoturismului si de capacitatea cilindrica, se va percepe o taxa speciala (numita taxa ecologica sau de poluare) calculata in euro/cmc.
Pentru calcularea acestei noi taxe e stabilita o formula de calcul care cuprinde un "Coeficient de corelare" si un "Coeficient de reducere".
* Campuri obligatorii
** Este vorba de cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent.


Scutiri de la taxa

Taxa pentru prima inmatriculare nu se va aplica masinilor pentru care accizele au fost platite in cursul anului 2006, dar care nu au fost inca inmatriculate, si nici autovehiculelor achizitionate in sistem leasing pina la 1 ianuarie 2007 (chiar daca contractul se incheie dupa aceasta data).

De asemnea, scutite de la aceasta taxa vor fi si masinile care sunt echipate special pentru persoanele cu handicap, precum si autovehiculele inmatriculate temporar in Romania, pe o perioada de timp egala cu valabilitatea cartii verzi.

Teme pagina:
GazOnline - Preturi carburanti in benzinariile din Romania
Calcul taxa prima inmatriculare incepand cu 01.01.2007

Prima pagina | Cautare statie | Inscriere | Top membri
Contact | Intrebari frecvente | Termeni si conditii
Taxa prima inmatriculare